Een 10 daags bivak waar iedereen een heel jaar naartoe leeft, het hoogtepunt waar iedereen al maanden van tevoren naar uitkijkt en jaren later nog over babbelt! Het bivak gaat altijd door van 21 juli tot 31 juli. De plaats is altijd verschillend en wordt tegen het Ribbekesfestijn bekend gemaakt.

Rond eind mei worden er infomomenten voorzien om de kinderen in te schrijven. Tijdens deze momenten krijg je meer informatie rond het bivak en kan je al je vragen kwijt. Bij de oudere groepen is het mogelijk dat de leiding aan huis komt voor de inschrijving of krijgt je dochter het inschrijvingspapier mee naar huis.

Tijdens het bivak is er altijd een bivakthema. Hierrond worden allerlei activiteiten georganiseerd. Onze tien dagen bivak zitten boordevol activiteiten. De leiding heeft op voorhand een bivakprogramma opgesteld: van een bosspel over een tocht tot ’s avonds een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan.

Wil je graag mee op bivak, dan vragen wij om tijdens het Chirojaar minstens 10 zondagen aanwezig te zijn.

Belangrijke weetjes!!!

*Een kamp kost voor 1 kind 140€, voor 2 kinderen uit hetzelfde gezin 130€, vanaf 3 kinderen uit hetzelfde gezin 120€. Deze korting wordt ook doorgetrokken als je een zoon hebt bij de Chirojongens van Essenbeek.

Tip! Heel wat diensten betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug en het is ook fiscaal aftrekbaar. Ga dus zeker langs bij je ziekenfonds, de jeugddienst, het OCMW, enz.  Hoeveel ze terugbetalen, en wat je daarvoor moet doen, verschilt van dienst tot dienst. Heb je het financieel niet altijd even makkelijk spreek dan zeker een leidster aan. Samen kunnen we een oplossing zoeken.

*Bij ons in de Chiro gaan alle kinderen 10 dagen mee op bivak. Ook de allerkleinsten. Wij beseffen maar al te goed dat dit voor veel ouders een lange periode is maar weet dat je kind zich rot amuseert.

*Gaat je dochter mee op bivak, dan vertrekken we samen 21/7 en komen we samen terug 31/7. Iedereen gaat de 10 volle dagen mee op bivak. Niemand wordt later gebracht of vroeger afgehaald. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en lawaai).

*Gedurende het hele jaar kan je al sparen voor het kamp. Dit spaargeld wordt afgetrokken van het uiteindelijke bedrag dat je moet betalen.

*Voor ons bivak zijn wij op zoek naar een vrachtwagen en/of chauffeur. Dit om al ons materiaal naar de kampplaats te brengen en na het kamp terug naar huis. Heb jij een vrachtwagen of ken jij iemand met een vrachtwagen, die eventueel voor ons van en naar de kampplaats kan rijden op 21 juli en/of 31 juli, laat het ons dan zeker weten!