‘Die lachende gezichtjes van de leden, daar doen we het voor’

De huidige leidingsploeg:

Linde, Bo, Bo, Steffi, Ona, Silke, Zoë, Kaat, Sarah, Loes, Marie, Lenka, Demi, Amber, Lien, Flore, Laîs, Lotte, Liesel, Iva & Aitana.

Vliegende leidster:  Lien

Lien staat zowel bij de pinkels, speelclub als de kwiks in leiding.

Leiding geven aan de leden:

Je geeft je kind in handen van de leidsters.  Wij hebben het beste voor met je kind, en willen niets liever dan de kinderen een topnamiddag bezorgen.  Daarvoor zijn we uren in de weer.

Programma maken:

Als leiding organiseren we de activiteiten voor de kinderen. Daarvoor komen we op voorhand samen, we bedenken met onze medeleiding wat we tijdens de Chironamiddag zullen doen.

Vergaderen:

De leidingsploeg komt elke vrijdagavond samen om te vergaderen. Tijdens de leidingskring overlopen we de programma’s van de Chironamiddag, en bespreken we algemene dingen om de Chiro draaiende te houden: van de lokalen opruimen tot het jaarlijks Ribbekesfestijn organiseren.

Vrijwillig:

Alles wat we als leiding voor de Chiro doen, doen we vrijwillig.  Onze motivatie is dat we met kinderen toffe activiteiten willen doen.  Zo kunnen we ‘teruggeven’ wat wij vroeger zelf van onze leiding hebben gekregen.

Cursus:

Veel leiding volgde of gaat een animatorcursus volgen.  Daar leren we leiding geven aan kinderen, we maken kennis met de verschillende soorten spelen, veiligheid, EHBO, moeilijke situaties, enz…  Daarnaast volgen we soms nog andere cursussen

Groepsleiding:

De groepsleiding (vaak zijn ze met z’n tweeën) leidt de werking van leidingsploeg in goede banen. Zij managen het reilen en zeilen van de Chirogroep. Bij hen kan je tevens terecht als je vragen hebt of een probleem wilt bespreken.

  • Marie Goddeau tel: 0492/ 872 598
  • Ona Lories groepsleiding tel: 0473/ 322 068