De allerjongste leden zijn de Pinkels. (6-8 jaar). Ze worden ook wel eens Ribbels, Sloebers, Petoeten of Pagadders genoemd.

De Pinkels houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Ze zingen leuke liedjes, doen gekke opdrachten met een bal en nog zoveel meer!

Omdat de Pinkels nog heel individueel ingesteld zijn, is het voor deze groep belangrijk om te leren in groep te spelen en samen ervaringen op te doen. Deze spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk. Door het enthousiasme en gebruik van fantasie motiveren we de Pinkels om wekelijks naar de Chiro te komen. We bieden als leiding vooral een houvast en proberen een goed voorbeeld te geven.

We beseffen maar al te goed dat jullie misschien voor het eerst jullie kinderen toevertrouwen aan vreemden. Daarom nodigen we jullie uit om zeker eens een babbeltje te komen slaan na een activiteit of als jullie met vragen zitten.

Wij komen in het begin van het Chirojaar ook eens op huisbezoek en organiseren soms een infomoment voor het kamp of voor het weekend.

Leiding: Zoê, Silke, Iva & Ona