Geen uniform, maar ‘kledij’

Je hebt maar één blik nodig om te weten: dat is Chiro.  Je herkent ons aan onze Chirokleren.  We lijken ‘anders’ maar toch ook weer ‘hetzelfde’.  Het is duidelijk dat we samen horen.

Bij de Chiro moet je jezelf kunnen zijn. Alle vormen en combinaties van Chirokleren kunnen. We spreken dus van Chirokleren en niet van een ‘uniform’.

De huidige Chirokleren zijn geen teken van ‘iedereen hetzelfde’, maar van grote verbondenheid over verschillen heen.  De basisprincipes achter ons aanbod vatten we samen in de afkorting ‘klean’: kwaliteit, levendig, eerlijk, aanvaardbare prijzen en nieuw.

Verplicht?

In de Chiro is niemand dus verplicht om “alles” te dragen.

Binnen onze Chirogroep vragen we om vanaf de Kwiks, een Chirorok te dragen (als pinkel en speelclub mag dit ook al maar hoeft het nog niet). Een Chiro t-shirt, Chirohemd en/of Chiropull mag ook maar hoeft niet.Zelf bieden wij een Chiropull aan, specifiek van onze groep.

Wat kost dat?

Een nieuwe sweater, broek of rok, hemd en T-shirt kosten afhankelijk van de maat ongeveer 126€ in totaal voor de kleinsten en 140€ voor de grootsten. Je bent natuurlijk niet verplicht om elk kledingstuk  aan te kopen.

Onze Chiropull kost 14€.

Met Christus Koning kun je Chirokleren bestellen bij iemand van de leiding, Weet wel dat wanneer je Chirokleding bestelt via onze Chiro het even kan duren voor u alles in huis hebt. Vele Chirogroepen hebben de traditie om met Christus Koning Chirokleding te bestellen bij de Chirowinkels. Hierdoor ontstaan er al eens tekorten. Daarom vragen wij om u begrip als je een paar maanden moet wachten op de Chirokledij van u dochter.

Weet dat je zelf ook terecht kan in één van de Chirowinkels: De Banier.  Je kunt er de kleren passen en vindt er het hele assortiment.  Meer info op www.debanier.be.